НАГРАДНИ КОНКУРС: „БАРИЈЕРЕ И ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У ЗГРАДАРСТВУ“
19.04.2012

ЕКОПОЛИС-Медијска еколошка мрежа Србије у својству партнерске организације Градске општине Палилула, која је носилац пројекта “Развој и унапређење конкурентности МСП на пољу повећања енергетске ефикасности у зградарству“, одобрен и финансирам од ЛЕДИБ Програма (Local Economic Development Balkans), расписала је наградни конкурс за најбољи медијски прилог (у категорији ученика и студената Универзитета у Нишу) на тему: „Баријере и енергетска ефикасност у зградарству“.

Циљ овог конкурса је образовање и боља информисаност јавности, посебно органа власти и привредних субјеката о баријарама, потребама и значају изолације као једног од кључних фактора енергетске ефикасности у зградама. На потрошњу енергије у зградама било које врсте, укључујући и стамбене, процентуално иде највише енергије. Зато је унапређењу енергетске ефикасности у зградама потребно посветити одговарајућу пажњу.

Конкурс је отворен до 30. априла 2012. године.
Награда за најбољи прилог је је студијско путовање на Међународни сајам „Green Building“, од 09.-11.маја 2012.године, Верона (Италија), где ће награђени кандидат конкурса упознати са најбољим праксама у пројектовању енергетски ефикасних зграда.

Услови конкурса:
Право на учешће имају студенти Универзитета у Нишу, ученици средњих школа у Нишу, односно медијске куће који су подржале ауторски рад ученика-студента. Сваки кандидат/киња има право да достави максимум два прилога. У избор улазе новинарске форме: извештај, интервју, чланак, репортажа, есеј идр.

Начин пријављивања:
Пријава на конкурс се може послати путем електронске поште на адресу ekopolisnetwork@gmail.com, или на адресу (ЕКОПОЛИС-Градска општина Палилула, за конкурс ЕЕФЗ, Б.Радичевића 1, 18000 Ниш) закључмо са 30. aприлом 2012.Пријава за конкурс се налази на интеренет презентацији www.palilulamsp.eu , www.palilula.eu

Формат пријаве:
За штампу – скениран текст или исечак или Word dokument; Internet – Word документ са линком; за ТВ - DVD диск; за радио - CD u mp3 формату

Стручни жири:
Чланове жирија, по овлашћењу носиоца пројекта, именоваће ЕКОПОЛИС-Медијска еколошка мрежа Србије у својству партнерске организације. Стручни жири ће прегледати достављене материјале и донети одлуку о додели награде на основу доприноса о подизању свести јавности и привреде о значају изолације у грађевинским објектима и употреби материјала који штеде енергију. Жири ће разматрати и опште новинарске критеријуме, као што су креативност, оригиналност, етичност, као и допринос позитивним променама у друштву. Одлука о најбољем прилогу биће донeшена почетком маја месеца 2012. и то већином гласова, те објављена на сајту Градске општине Палилула (www.palilula.eu i www.palilulamsp.eu ), ЛЕДИБ-а, ЕКОполиса и друштвеним мрежама facebook i twiter.

ФОРМУЛАР ЗА АЖУРИРАЊЕ ПОДАТАКА